Diş çekimi sonrasında hastaya yapması ve yapmaması gerekenler konusunda bilgiler verilir ve evine yolcu edilir. Bundan sonraki iyileşme sürecinde meydana gelebilecek rahatsızlıkları ve enfeksiyon riskini en aza indirmek ve iyileşmenin daha hızlı olmasını sağlamak için yapılması gerekenler bulunmaktadır.
Bunlardan birincisi çekim yerine yerleştirilen gazlı bezin önerildiği süre boyunca baskı uygulanarak yerinden oynamadan tutulması. Yerinden oynaması halinde çekim soketindeki pıhtı da oynayacağı için iyileşme gecikebilir. Sonrasında bir kanama başlamadığı sürece tekrar gazlı bez yerleştirmeye gerek yoktur. Sızıntı şeklinde kanamalar normaldir. Eğer herhangi bir kanama artışı görülür ise bir tane sallama çay poşeti hafifçe nemlendirilerek 20-30 dk kadar ısırıldığı zaman kanama tekrar kontrol altına alınabilir. Ağrı kesici, antibiyotik, gargara gibi ilaçlar reçete edildi ise önerilere göre kullanmak önemlidir.
Eğer buz uygulaması önerildi ise 10 dk çekim bölgesinin yüzde denk gelen kısmına tutmak ve sonrasında 10 dk kadar mola vermek gerekir. İlk 24 saat buz uygulaması şişliğin daha az olmasına yardımcı olacaktır. Ancak genellikle gömük diş cerrahileri sonrasında buz uygulaması önerilir. Her çekimden sonra buz uygulamak gerekmemektedir.
Diş çekiminden sonraki ilk 24 saat sigara, alkol tüketilmemelidir.
Diş çekimi sonrasındaki ilk günler çorba, püre, yoğurt gibi yumuşak besinler tüketilmelidir. Çekim bölgesi iyileştikçe ağır ağır katı yiyeceklere geçilmesi daha rahat olacaktır.
Ağız bakımı aksatılmamalıdır. Sadece çekim yapılan dişin olduğu yere ilk 3-4 gün fırça değmemesi yeterli olacaktır. Ağız hijyeninin yüksek olması enfeksiyon riskini düşürmek ve iyileşmenin daha hızlı olması açısından önemlidir.